2

Jaarprogramma

Hier vindt u de programmatie voor 2018-2019.

(3381) 1. Een miljoen voor middernacht - Sarah Verhasselt (misdaad) met tekeningen van Hans Boeykens
Twee criminelen gijzelen een klas. Krijgen ze een miljoen euro voor middernacht, dan laten ze de leerlingen vrij. Ze weten echter niet dat Tim, een jongen die gepest werd, verstopt zit in de kast. Of dat Nora, een dappere klasgenote, niet zomaar van plan is om de gijzelaars hun zin te geven.

(3382) 2. De nachttrein naar nergens - Leander Hanssen (griezel) met tekeningen van Eric Bouwens
Andreas neemt met zijn familie de nachttrein naar Zwitserland. Hij heeft zo veel broers en zussen dat er iemand in de coupé van de buren moet slapen. Zo belandt Andreas bij de geheimzinnige meneer Vanderpiere en zijn familie.

(3383) 3. Hannes droom - Bianca Mastenbroek (fantasie) met tekeningen van Winnie Trekker
Hanne steelt tranen en brouwt daarmee drankjes waarvan je heerlijke dromen krijgt. Haar meester verkoopt die droomdranken op de markt voor veel geld. Tot een arme man Hanne ontvoert en haar verplicht om dromen voor hem te brouwen.

(3384) 4. Een nieuw leven - Martine Kamphuis (historisch, WO II, meeleef) met tekeningen van Mirjam Plettinx
Het wordt voor joden steeds gevaarlijker in Duitsland. Daarom wordt Mirjam door haar ouders naar Engeland gestuurd. Daar zoekt ze een manier om ook haar ouders veilig naar Engeland te brengen.

(3385) 5. Het verdwijnende eiland - Thomas Van de Wal (actua, milieu) met tekeningen van Aart Cornelissen
Semu en Tooh wonen op Takuu, een klein eiland waar iedereen in harmonie leeft met de natuur. Tot de dorpsoudste een vreselijk visioen krijgt: het eiland dreigt te verdwijnen door de stijgende zeespiegel.

(3386) 6. Naar het walhalla - Hay Van den Munckhof (historisch, vikingen) met tekeningen van Michaël Vincent
Frodes vader is een vikingleider die sterft bij een gevecht. Volgens de traditie moet hij samen met een slavin begraven worden. De twaalfjarige Hisse aanvaardt haar lot, maar Frode niet: hij wil Hisse redden en haar terugbrengen naar haar familie in Friesland.

(3387) 7. De heks van nummer 7 - Floor Tinga (humor, avontuur, detective) met tekeningen van Floris De Smedt
Mossel krijgt een kat cadeau voor zijn verjaardag. Vreemd genoeg verdwijnen op korte tijd alle katten uit het dorp, ook die van Mossel. De verdenking valt op de heks van nummer 7, een griezelige vrouw die katten haat. Mossel en zijn vrienden gaan op onderzoek.

(3388) 8. Een gat in de tijd - Margriet Cobben (historisch, middeleeuwen) met tekeningen van Joris Snaet
Bij een museumbezoek krijgt Robbe een klap tegen zijn hoofd, waardoor hij in het verleden belandt. Als schildknaap moet hij een ridder dienen op een middeleeuws toernooi. Maar dan ontdekt Robbe een complot.

 

(3389) 9. Tante Sofie - Ingrid Bilardie (meeleef) met tekeningen van Katrien Van Schuylenbergh
Wessels tante Sofie is jarig. Op haar feestje is iedereen erg voorzichtig, want tante Sofie heeft kanker. Als de kleine Jolie plots verdwenen is, wordt tante Sofie weer even de stoere politieagente die ze vroeger was. Al heeft ze dit keer Wessels hulp nodig…

(3390) 10. Het zieke vliegtuig - Adri van Beelen (humor, avontuur)
Michiel schrikt zich een hoedje wanneer zijn beschuit plots tegen hem spreekt. De jongen blijkt het ‘negende zintuig’ te hebben, waardoor hij met voorwerpen kan spreken. Als hij zijn tante mee gaat afhalen op de luchthaven, vertelt een vliegtuig hem over een ernstig defect. Als hij opstijgt, zal hij neerstorten! Zal iemand Michiel geloven?

Hier vindt u de programmatie voor 2017-2018.

(3369) 1. De oude man en het hondje - Cat Calcoen (meeleefverhaal) (1/09/2017) met tekeningen van Michael Vincent
Leyla’s buurman Marcel is heel ziek. Hij kan niet meer gaan wandelen met zijn hondje, Molly. Hoewel Leyla’s familie geen contact wil met Marcel, belooft ze om Molly elke dag uit wandelen te nemen. Maar Marcel wordt zieker. Hij heeft misschien niet lang meer te leven. Wie gaat er dan voor Molly zorgen?

(3370) 2. De windjammer en de poekoetoe - Django Mathijsen en Anaïd Haen (avontuur, piraten) (29/09/2017) met tekeningen van Eric Bouwens
Ankes vader is een piraat, net zoals haar oma dat was. Zelf wil ze ook niets liever dan een piraat worden. Wanneer er een schatkaart vindt in oma’s oude kist, heist haar vader meteen de zeilen. Maar zij mag niet mee… Anke besluit om dan maar in te schepen met kapitein Houwdegen, de vijand van haar vader, en zijn vreemde zoon Jort.

(3371) 3. Een thuis voor Corneel – Martine Kamphuis (historisch, Eerste Wereldoorlog) (10/11/2017) met tekeningen van Isabel Bouttens
1914. Corneels broer Florent trekt als soldaat naar het front. Wanneer Antwerpen gebombardeerd wordt, vlucht Corneel samen met zijn familie naar Nederland. Zal hij zijn broer ooit nog weerzien?

(3372) 4. Gevaarlijke wensen – Eric Chevreau (fantasie, avontuur, rampen) (1/12/2017) met tekeningen van Karl-Frédéric Dussart
Theo’s zus heeft verteld dat wensen kunnen uitkomen wanneer je met zijn allen wenst op hetzelfde moment. Toevallig willen Theo en zijn vrienden heel graag dat de toets aardrijkskunde niet plaatsvindt. Maar als je niet goed afspreekt wie wat precies zal wensen, dan kunnen er vreselijke dingen gebeuren…

(3373) 5. Leeuwenhart – Veronique Marien (andere cultuur) (15/12/2017) met tekeningen van Winnie Trekker
Bij de Masai moeten alle jongens een leeuw doden om als man te worden aanzien. Maar één jongen kijkt daar helemaal niet naar uit. Hij zegt niet veel en tekent liever dan kattenkwaad uit te halen. Iedereen vindt hem raar. Niemand weet welk geheim hij bewaart…

 

(3374) 6. Hoogstraat 13 – Hilde E. Gerard (griezel) (12/01/2018) met tekeningen van Dave Vanroye
's Nachts waart er een geheimzinnige schim door Pieters nieuwe huis, die moddersporen achterlaat en de koelkast leeghaalt. In het dorp wordt beweerd dat het er spookt... Samen met zijn nieuwe buurmeisje Sien gaat Pieter op onderzoek.

(3375) 7. Zonnebril op een bewolkte dag - Django Mathijsen en Anaïd Haen (misdaad, detective)
met tekeningen van Aart Cornelissen (9/02/2018)
Hugo wil graag detective worden. Hij doet zijn best om al zo veel mogelijk te oefenen. Op een bewolkte dag ziet hij een vrouw op de tram met een zonnebril. Dat is verdacht! Hugo volgt haar en komt zo ongewild in een spannend misdaadverhaal terecht.

(3376) 8. Knettergek – Bianca Mastenbroek (meeleefverhaal) met tekeningen van Emilie Timmermans (16/03/2018)
Luuks broer Sam heeft een beperking. Luuk begrijpt Sam niet altijd en dat is niet gemakkelijk voor hem.
Soms vindt hij zijn broer zelfs knettergek!
Tijdens de vakantie gaan Luuk en zijn familie naar Amerika.
Daar gaat Sam therapie volgen met dolfijnen.

 

 

(3377) 9. KI – Karin Vrielink (scifi, fantasie) met tekeningen van Jeroen Van Zwol (20/04/2018)
Kato, Sem en Mathis gaan op schoolbezoek naar de kerncentrale van Doel. Mathis gedraagt zich heel vreemd.
Een superintelligente, digitale vijand heeft hem in zijn macht. Wat is die van plan met de kernreactor?

(3378) 10. De geheimzinnige Miss Tucson – Béatrice Ruffié Lacas (misdaad, historisch)
met tekeningen van Mehdi Dewalle (27/04/2018)
Het is het einde van de 19e eeuw. Elisabeth moet een lange tijd gaan logeren bij haar tante in Londen. Dat vindt ze niet leuk, want Miss Tucson gedraagt zich nogal vreemd. Soms is ze zomaar verdwenen, zonder Elisabeth iets te zeggen. En dat terwijl er in Londen een moordenaar rondloopt...

(3379) 11. De oversteek – Karen Curé (avontuur, meeleefverhaal) (11/05/2018) met tekeningen van Bert Dombrecht
Zaza maakt met haar vader een bijzondere overtocht. Ze vluchten weg van een land waar de lucht zo giftig is dat je amper nog kunt ademen. Het water van rivieren is er besmet. Fruit eten uit de tuin is ondenkbaar geworden. Zaza hoopt een nieuw leven te beginnen in een gezondere omgeving. Maar de oversteek is zwaar…

(3380) 12. Wie ben je, Alana? – Dieter Rogers (scifi) (15/06/2018) met tekeningen van Stieven Van der Poorten
Alana werkt mee aan een experiment op het werk van haar moeder. Ze moet daar chatten met een computerjongen, Charles. Na een tijdje vermoedt Alana dat ze voor de gek wordt gehouden en dat Charles een echte jongen is. Ze gaat op onderzoek uit.