2

Jaarprogramma

 

Jaarprogramma 2021-2022

(3411) 1. De villa en de nachtmerrie – Nick de Clippel (historisch, WO II)

Anna en Ruben worden thuis weggehaald door Duitse soldaten. Ze brengen hen naar het weeshuis
van mevrouw Rosi. Even later wordt Anna 16, de leeftijd waarop ze naar een kamp gedeporteerd kan worden … 

 

(3412) 2. Van de aardbodem verdwenen - Jolanda van der Marel (avontuur, meeleef)

‘Ik wilde dat je voorgoed verdween!’ schreeuwt Boaz tegen zijn vervelende broer. Maar als die broer plots écht verdwijnt, moet Boaz zijn beste speurtalent naar boven halen.

(3413) 3. Adira en de tovenaar - Antonio Termeer (fantasie, avontuur)

Adira is een Dragodilmeisje: ze is geboren met een staart. De gevaarlijke Tovenaar van Charz heeft het op haar gemunt.

 

(3414) 4. Lockdown – Karin Vrielink (avontuur, actua)

Raul woont in Ecuador, een land dat zwaar getroffen is door de coronacrisis. Hij gaat een medicijn ophalen voor zijn opa, maar net dan wordt er een strenge lockdown ingevoerd.

(3415) 5. Natuur en magie in het Instituut Lemn - Pauline Clément-Husband (fantasie, avontuur)

Lili houdt dolveel van de serre bij haar school. Als die op een dag wordt afgebroken, is ze ten einde raad. Door haar liefde voor planten en haar rare toverspreuken heeft ze niet veel vrienden. Maar dan vindt ze een verborgen huis in het bos …

 

(3416) 6. De intergalactische spreekbeurt - Anaïd Haen en Django Mathijsen (scifi, avontuur)

An maakt kennis met een buitenaards wezen, dat haar per se mee wil nemen naar zijn planeet om een spreekbeurt te houden over mensen.

(3417) 7. De drie wensen – Dagmar Vandevoort (fantasie, avontuur)

Lotte wordt door de engel Xian uitverkoren om drie wensen te doen. Als ze dat niet op tijd doet, verliest ze die wensen. Maar kiezen blijkt niet zo gemakkelijk …

 

(3418) 8. Mijn broer en ik – Marlies Verhelst (meeleef)

Nuur schrikt heel erg wanneer hij een gevaarlijk mes vindt in de kast van zijn broer. Heeft zijn broer iets te maken met de steekpartij op het pleintje?


 

(3419) 9. De Lange Man – Theo-Henk Streng (griezel)

Als Boaz het bos vlak bij zijn nieuwe huis verkent, ziet hij er een mysterieus wezen: een abnormaal lange en dunne man, die hem overal lijkt te volgen …

 

(3420) 10. Een valse streek - Nellie van Straten (avontuur, meeleef)

Op het ponykamp van Lina is er een meisje dat bijzonder veel op haar gelijkt, Louisa. Iedereen vergist zich voortdurend tussen de twee. Louisa is haar rijkeluizenleventje beu en verzint een plannetje.


 

 

Jaarprogramma 2020-2021

(3401) 1. Ontsnapt – Elize Broeren (meeleef)

De oma van Gitte woont sinds kort in een woonzorgcentrum. Gitte schrikt dan ook als ze oma plots op straat aantreft. Ze is ontsnapt en wil graag naar haar oude huis. Gitte besluit haar te helpen. Maar kunnen ze uit de buurt blijven van haar mama en tante, die ook op zoek zijn naar oma?

(3402) 2. Een bibliotheek zonder boeken – Marlies Winnepenninckx (avontuur)

Thomas en Margo zijn naar Zevenhaven verhuisd, een geheimzinnig dorpje aan zee. Niemand is er aardig en er is een bibliotheek zonder boeken! Als plots de nieuwe buren verdwijnen en er ineens weer boeken in de bibliotheek blijken te staan, ruiken Thomas en Margo onraad…

(3403) 3. Mayo en Curry – Carolijn Leisink (meeleef)

Jurri zit pas op een nieuwe school. Hij wordt gepest door Raf, die gek is op de populaire vlog van Rare Ray. Die houdt een wedstrijd: wie de meeste likes krijgt op een filmpje, krijgt een bezoekje van Ray. Om te winnen haalt Raf allerlei valse trucjes uit, hoewel er maar één filmpje heel veel likes haalt: dat van een geheimzinnige skater…

 

(3404) 4. De tempel van Amon – Iris Versluis (historisch)

De vader van Setau wil graag naar de tempel van de god Amon in het verre Karnak. Elk jaar is de tempel voor iedereen geopend en kan iedereen een vraag stellen aan Amon. Helaas is de man ziek en zijn het Setau en zijn zus die op een gevaarlijk pad worden gestuurd.

(3405) 5. Dief in de nacht – Mieke van Wieringen (misdaad)

Jesse staat ’s nachts oog in oog met een dief in de woonkamer. Vreemd genoeg lijkt hij de ogen van de dief van ergens te kennen. Achteraf blijkt er niets gestolen te zijn. Wat deed die dief daar dan en wie was het? Jesse gaat op onderzoek uit!

(3406) 6. Het geheim van tante Joke – Martine Kamphuis (dierenverhaal)

Hilde gaat logeren bij haar tante Joke. Die gedraagt zich wel een beetje vreemd. Zou het iets te maken hebben met de muizenbroers die zich in tante Jokes keuken verschuilen?

(3407) 7. De joyrider – Sarah Verhasselt (avontuur)

Hoe het komt dat de dertienjarige Anton een boete van 5000 euro krijgt omdat hij met een oldtimer reed met zijn slapende opa en hoogzwangere mama? Dat vertelt hij graag zelf in een brief naar de koning (met de hoop op kwijtschelding van de boete).

(3408) 8. Scheepsjongens gezocht – Griet Lemmens (historisch)

Per doolt graag rond op de scheepswerf waar zijn vader en broer werken aan de Vasa. Op een dag komt de koning langs en zal het schip worden ingezet als oorlogsschip. Pers broer wil graag mee aan boord, maar volgens een vriend doet hij dat beter niet: het schip is niet geschikt als oorlogsschip en er kunnen erge dingen mee gebeuren...

 

(3409) 9. Een worteltje dat de wereld veranderde - Tamara Degol (scifi)

De aarde is vernietigd door oorlogen, kernbommen en ziekten. Wie het heeft overleefd, leeft onder de grond, zoals Noam. Hij droomt ervan om ooit weer een blauwe lucht te zien, maar dat zal nooit meer gebeuren. Of toch?

(3410) 10. De dierenbrigade - Kolet Janssen (avontuur)

Een gek geluid in het bos is voor Cas, ­Marilou, Rana en Silas het begin van een eigen club:
De ­ Dierenbrigade. Met de hulp van dierenasiel ‘De vier pootjes’ doet de club zijn best om achtergelaten dieren een nieuwe thuis te geven.